Fem favoriter i appen med vår kund Magnus Nordin

26 Oktober 2023
I fokus

Magnus Nordin, jobbar som IT-tekniker med ”internet of things” på Essity i Mölndal och bor på 150 kvm med sin fru Anna i Mölnlycke. I huset finns två badrum, vattenburen el, frånluftsvärmepump, pool, elbil och solceller. Magnus har ett stort intresse för teknik och energibesparing. Vi frågar Magnus om vilka hans favoriter i appen är och varför!

- Först och främst föll jag direkt för att man kan skapa sina egna favoriter och anpassa startvyn efter eget behov. Vi alla har så olika behov så jag tror det är superbra att kunna göra det! Annars är mina favoriter följande:

1. Analys 

Där får jag en jätteenkel överblick månadsvis över helheten. I och med att jag har ”flyttat över allt” till Härryda energi så ser jag övergripande totalkostnaden och totalförbrukningen av el direkt. Jag kan också se vilka delar som avser elhandeln och elnätet utan att behöva titta på några fakturor.

2. Dagens sammanfattning

Jag har en Apple Watch till min Iphone och varje dag får jag en ”daglig sammanfattning” från Härryda Energi som dyker upp i min klocka. Den tycker jag är himla smidig. När jag ser den brukar jag öppna appen för att kolla spotpriserna och när dom är som billigast. Priserna finns både i tabellform och som ett diagram. Detta gör att jag kan anpassa mitt beteende direkt. Även omedvetet märker jag att jag anpassar mig till när det är som billigast. Jag använder faktiskt redan appen så gott som varje dag!

3. Detaljerad historik

Jag tycker om att kolla upp saker och det är eminent att man kan gå hela vägen från år, månad och dag till timma direkt i appen. Sen kan jag också jämföra min förbrukning eller produktion mot något annat till exempel temperatur, molnighet och UV-index. När man ser detta och hur allt hänger ihop så blir man bara mer och mer intresserad och medveten.

4. Prognos

Prognosen med elpriser från Nord pool tillsammans med växelriktaren ”Fronius” väderprognos för de kommande dagarna är toppen. Med dessa två kan jag se vad jag förväntas producera framöver och förtjänsten av det. Det beror ju på att jag har just Fronius som är en samarbetspartner i Härryda Energis app. Denna integration fungerar väldigt bra.

5. Integrationen till laddbox

En annan favorit är integrationen till min laddbox. Jag schemalägger min laddning via appen mellan 22 till 05 varje natt och ställer in att det tar totalt 3h så schemalägger appen till när priset är som billigast. Detta är ju en superfunktion som Easee själva inte ens har! Vad jag vet så är det ganska unikt!

Tack så mycket Magnus! När vi ändå har dig på tråden vill vi avsluta med att fråga hur du trivs som kund hos oss?

För det första är jag väldigt imponerad av hur ni hanterade allt när solcellerna skulle upp, det gick super fort. Sedan uppskattar jag er höga nivå av transparens som är bättre jämfört med var jag varit kund tidigare. Jag är också väldigt nöjd med er kundservice och nu såklart även med appen!

Inställningar för cookies
Vår webbsida använder cookies för att hemsidan och våra tjänster ska fungera som de ska. Cookies hjälper oss att förbättra användarvänligheten för dig som besökare, och därför är vissa cookies nödvändiga för att webbsidan ska vara fullt fungerande. Nedan kan du läsa mer om våra cookies och vilka som är valbara.
Inställningar för samtycke
Inställningar för samtycke
Nödvändiga cookies
Dessa cookies används då våra besökare använder en funktion på vår webbplats och är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera fullt ut. Dessa cookies kan därför inte stängas av. Cookies används exempelvis då du fyller i ett formulär eller skapar ett konto och lagrar ingen personlig identifierbar information.
Prestanda cookies
Denna typ av cookie hjälper oss att följa antal besök på vår webbsida och hur våra användare hittade till oss. Vi använder cookies till att mäta och analysera för att exempelvis kunna förbättra användarvänligheten på vår webbplats. Vi kan med hjälp av våra insamlade cookies analysera hur användaren navigerar på webbplatsen, och ta bort irrelevanta sidor och information för att skapa ett så användbart material för våra kunder som möjligt. Den information som vi sparar är exempelvis vilka produktsidor som du besöker.
Marknadsföring
Dessa cookies används för att kunna analysera hur vi kan marknadsföra våra produkter och tjänster. Insamlingen av cookies kan exempelvis hjälpa oss att anpassa annonser till våra besökare baserat på dess tidigare användning av våra tjänster.