Modernt och hållbart samhälle med el!

El är en självklarhet! Utan el fungerar inte samhället. Samhälle, industri och privatsektorn blir alltmer beroende av ett väl fungerande elsystem. El gör det även möjligt för nya, smarta och hållbara lösningar. Denna utveckling har pågått under flera år och och kommer att fortsätta framöver också med t.ex. elektrifiering av fordon och ökad lokal elproduktion i elnätet.

Affärsmässig samhällsnytta

Elnätet är en infrastruktur och utgör en mycket viktig funktion i samhället. I vårt uppdrag ingår
att äga, driva och utveckla elnätet på tekniskt / ekonomiskt bästa sätt och med kundens behov
i centrum. Vi ser det som en samhällsnytta på affärsmässiga grunder.  

Modernisering av elnätet

Stora delar av elnätet har redan moderniserats och vi fortsätter att årligen investera i ett flertal ombyggnationer av ledningar och stationsanläggningar. Under 2017 gjorde vi en omläggning av överföringsnätet mellan kommundelarna i syfte att öka kapaciteten. Omläggningen innebar att spänningen höjdes från 20 kV till 40 kV. Den ökade kapaciteteten behövs för att möta expansionen i kommunen, bland annat i området kring flygplatsen, men också för att möjliggöra omställningen till ett alltmer elektrifierat samhälle.

Vi finns för dig och på nära håll

De åtgärder och förbättringar vi gör i elnätet syftar till att du som kund ska få en trygg och säker elmatning. Förutom elnätet bedriver vi även försäljning av elenergi till våra kunder. Vi har olika avtalsformer och valfrihet, kontakta oss gärna för att få mer information om detta!

För oss på Härryda Energi är det viktigt med nöjda kunder. Vi bryr oss om vad du som kund tycker. Därför gör vi kundundersökningar och det är glädjande att se att kundnöjdheten ökar. 

Vi vill ha dialog med våra kunder och vi vet att närheten mellan dig och oss är viktig och något som uppskattas. Det ska vara enkelt att vara kund hos Härryda Energi – ditt lokala energibolag!

Susanne Ernfridsson, VD 

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.