Självkörande elbuss på besök

Aug
14

Den självkörande elbussen Navya besöker Härryda Energi tillsammans med Michael från ägaren Autonomous och Emeric från tillverkaren Navya. Härryda Energis VD, Susanne Ernfridsson och Conny Karlsson välkomnar dem och får en visning av bussen som ingår i Projektet S3 =Shared Shuttle Services. Läs mer om projektet här.

Bussen är en ny lösning på framtida transporter och drivs enbart av el. Den rymmer ca 8-10 personer, går i ca 20-30 km/h och har avancerad utrustning för att köra säkert. Bussen följer godkända trafikregler och har vanlig körriktning framåt. Men kan inom inhängnade områden köra både framåt och bakåt samt ändra till rätt belysningsfärg, dvs vita framlampor respektive röda baklampor. Det gör att bussen kan köra på trånga vägar utan att behöva vända samt inomhus då den går på el. Bussen kan köra i ca 8 timmar innan den behöver laddas igen.

Autonomous Navya Självkörande elbuss

En likadan buss körs bl a inomhus på ett sjukhus i Köge utanför Köpenhamn för att transportera patienter. Michael och Emeric arbetar nu med att förbereda bussen till eventet Framtidsdagen i Mölnlycke 25/8-18. En dag för att lyfta bl a ämnet hållbarhet.

El och energi är en del i en hållbar framtida miljö och något som Härryda Energi arbetar med. Så sponsring av den självkörande elbussen känns naturligt och spännande. 

Självkörande elbuss

Autonomous Navya

Vill du veta mer om Framtidsdagen i Mölnlycke centrum, klicka här eller besök Härryda kommuns hemsida.

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.