Lisebergs elchef inspireras av Härryda Energi

Jan
22

Lisebergs elchef Patrik Torp med kollegor besökte idag Härryda Energi för att få inspiration inför kommande utveckling av elnätsystemet inne på Liseberg. Huvudfokus för dagens besök låg på modernisering av nätstationer med fjärrstyrda och felindikerade ställverk.

I Härryda Energis totala elnät har vi ca 400 nätstationer, varav en tredjedel har någon typ av inbyggd fjärrmanövrering eller felindikering. Liseberg har 10st nätstationer, bara till nöjesparken. Inför kommande modernisering av nätstationer och elsystemet på nöjesparken tog elchef Patrik Torp chansen att utbyta erfarenheter med Härryda Energi. Vi kunde bidra med tips på typer av ställverk, olika tillverkare och annat viktigt att tänka på för att få ett hållbart och långsiktigt välfungerande elnätsystem. Besökarna fick även en rundtur till vår nya mottagarstation och i vår driftcentral. Samtliga var mycket imponerade över vilket välutvecklat och modernt elnät vi byggt upp!

- Det roligaste med besöket var att få höra hur imponerade de var, säger Charlotte Simonsson, teknikchef. Mina kollegor som byggt upp elnätet är väldigt ödmjuka, men faktum är att det har krävts otroligt mycket jobb och engagemang av dem för att få det elnät och det driftledningsrum vi har idag. Vi var bland annat först i Sverige med ett självläkande elnät! (smart elslinga som byggts i Hindås). Nu börjar det hårda arbetet märkas i avbrottsstatistiken och våra kunder märker av skillnaden. Det gläder oss otroligt mycket och det ska vi vara stolta över!

Magnus Johnsson, drifttekniker på Härryda Energi, visar upp ställverk i en av våra mottagarstationer.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.