Ett elnät i framkant

Nov
21

Härryda Energi har under de senaste åren arbetat intensivt för att våra elnätskunder ska ha tillgång till el dygnet runt, alla dagar om året. Numera ligger vi i framkant i Sverige när det gäller automatiserade elnätsstationer.
Vi har idag totalt 400 stationer i vårt elnät, varav 100 st nu är utrustade med moderna och automatiserade felsökningssystem.

Det innebär att vi direkt från driftledarcentralen på kontoret kan se var ett fel har uppstått vilket minimerar felsökningsarbetet. Arbetet med att åtgärda felet kan då komma igång mycket snabbare och avbrottstiden kortas ner avsevärt för våra kunder.

82 st av stationerna går dessutom att fjärrstyra, och det betyder att vi i många fall kan lösa felet direkt från driftledarcentralen där all kommunikation med elnätet sker. Vi gläds åt att vi nu kan se en förbättrad avbrottsstatistik sedan vi påbörjade dessa förbättringsåtgärder för några år sedan.

Bild: Ny nätstation utrustad med automatiserat felsökningssystem som sattes upp i oktober vid Helgereds golfbana i Härryda

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.