Nyheter

Apr
30

Denna vecka startade vi igång ett projekt för att renovera tre stycken äldre inomhusstationer.

Stationsbyggnaderna är fortfarande i gott skick efter mindre underhållsåtgärder men komponenterna i byggnaden är utdaterade och måste bytas ut. På detta sätt bygger man kostnadseffektivt om gamla stationer till moderna smarta stationer som kommer klara framtidens utmaningar vad gäller ökad elanvändning samt att korta ner avbrottstider

På köpet blir stationen mycket bättre för vår personal som på ett säkert sätt kan manövrera och underhålla stationen de kommande 50 åren.

Apr
09

Nu börjar vi närma oss att färdigställa vädersäkringen och förstärkningen av elnätet i Lahall. Det har varit ett stort projekt som ökat driftsäkerheten på vårt högspänningsnät avsevärt, vilket vi är väldigt glada för! 

I området finns mycket berg som försvårar vårt arbete med att förlägga kablarna, men det finns flera sätt att lösa problemet på. På en del av sträckan lyckades vi med hjälp av borrning och snigeldynamit knacka bort berget vilket sparade pengar jämfört med traditionell sprängning. Bilderna ovan visar borrningen, berget som kom fram då vi schaktade och hur det ser ut när vi knackat bort berget och återfyllt sträckan.

Några moment och sträckor kvarstår innan arbetet är helt klart. Tack för ditt tålamod!

Mar
10

Du har väl inte missat tidningen Din Energi som du får ifrån oss? 

I detta nummer får du massor med tips och trix. Är du elsäker? Vad drad vad? vad kostar det att driva våra elektriska apparater? Räkna ut din egen elanvändning och mycket mer. Klicka här för att komma direkt till tidningen.

Trevlig läsning!

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.