Elens dag 23 januari

Elens dag firas den 23 januari varje år. Just för att få saker har så stor påverkan och inverkan
på vår vardag som tillgång till elektricitet. Tack vare elen är vårt liv ljusare, tryggare, lättare,       
friskare, roligare och mycket mycket mer. 


Se hur elen förändrar vårt liv: 


    

 

Användningen av el ökar i Härryda kommun. Allt fler har elbilar, solcellsanläggningar och saker som drivs med el. Begrepp som internet of things (IoT), smarta hem och smarta elnät omnämns alltmer. Fler och fler privatpersoner kommer i framtiden ha utrustning i sin hemmiljö som hushållsapparater, värme, laddning av elbilar som styrs på olika sätt exempelvis via en applikation i mobilen eller via en kontrollpanel.

Antalet elbilar ökar i Sverige och vid årsskiftet fanns 68 805 laddbara bilar enligt elbilsstatistik.se. Totalt ökade antalet laddbara bilar med drygt 23 000 stycken under 2018. I december 2018 fanns det 6 546 laddpunkter i Sverige, varav 975 st i Västra Götaland. I Härryda kommun har Härryda Energi 36 st av dessa och när du laddar hos oss är det med förnyelsebar el gjord av 100 % vattenkraft.

 

 

Tävla och vinn på Elens dag innan 23/2-20

I år firar vi elens dag med en tävling där du kan vinna fina priser, genom att bara svara på två frågor. Klicka här för att tävla

Fira ljuset och kraften 

Vi har många saker vi dagligen laddar med el, alltfrån mobilen till eltandborsten till elbilen etc. Även vi människor behöver "laddas" med energi och kraft, speciellt under de mörkaste månaderna i Sverige.  Vi behöver ljus för att må bra och genom att sprida ljus kan vi ladda upp oss inför det kommande året. El är också något som många av oss tar för givet. Faktum är att elen förenklar och skapar många fördelar i vår vardag. På vår Instagram sida kan du se bilder på hur elen förändrar vårt liv. Kanske känner du igen flera av bilderna från Härrydakommun.

Välkommen till Härryda Energis bilder på Instagram: harrydaenergi eller klicka här.

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.