Elmätarbyte pågår

Under maj och juni har vi satt upp flertalet huvudkommunikationspunkter i vårt elnät. Även ett litet antal nya elmätare har nu satts upp för att testas på ett antal parametrar. Nästa steg är att byta ut c.a 14 500 elmätare i vårt elnätsområde. Vi kommer att börja tidigt i höst och fortsätta ca ett år framåt innan alla elmätare är utbytta. Första området är Mölnlycke, därefter fortsätter vi i Landvetterområdet för att avsluta med Härryda- och Hindåsområdet.


Eltel kommer att utföra mätarbytena på uppdrag av Härryda Energi. Bilarna är uppmärkta med Eltel och Härryda Energis logotype samt Ale El som vi också samarbetar med. 

Vi byter elmätare alla dagar i veckan

Bytet av elmätare kommer att göras alla dagar i veckan, även lördag och söndag. Detta förenklar för er kunder som har elmätaren inomhus eller där vi behöver er hjälp för att komma åt mätaren. Speciellt tack till alla kunder som lämnat sina kontaktuppgifter till oss! Det underlättar när vi behöver komma i kontakt för att kunna göra elmätarbytet.

Under tiden vi byter elmätare behöver vi som vanligt mäta och få din elanvändning, detta för att du ändå ska få korrekta elfakturor. Men också för att vi ska kunna rapportera rätt uppgifter vidare. I vissa fall kan vi tillfälligt behöva be dig om hjälp att läsa av elmätaren och meddela oss. På sikt när alla kunder fått sina nya elmätare, enligt regeringens beslut, kommer vi stegvis få fördelarna med den nya elmätaren som ska bidra till en mer utvecklad elmarknad som kan möta framtidens miljömål. 

Mätarbytes bilar

 

 

 

 

 

 

 

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.