Härryda Energi AB söker Ekonomicontroller/Ekonomichef

 

Om Härryda Energi
Härryda Energi är ett kommunägt bolag som äger, driver och utvecklar elnätet inom Härryda kommun. Bolaget bedriver även elhandel samt diverse tjänster närliggande kärnverksamheten.

Härryda Energi står inför utmaningar till följd av den kraftiga expansionen inom kommunen och ökad konkurrens på elhandelsmarknaden. Det blir allt viktigare att profilera och marknadsföra bolagets varumärke samt öka kundnöjdheten. Företaget har 34 anställda och sitter i nyrenoverade lokaler i Mölnlycke.

 

Uppdraget
I ditt uppdrag som ekonomicontroller/ekonomichef ansvarar du för all ekonomihantering hos Härryda Energi, från faktura till bokslut. Du leder även avdelningen Affärsstöd som består av 3 medarbetare, som förutom ekonomi arbetar med strategisk planering, personalfrågor, inköp, förråd, fordon, fastighet och IT.

Som chef för Affärsstöd har du verksamhets-, budget- och personalansvar för avdelningen.
Du arbetar även operativt med all ekonomi som fakturor, bokslut, budget, uppföljningar samt stödjer VD i styrelsearbetet.

Du är en viktig del i bolagets ledningsgrupp där du bidrar till den strategiska utvecklingen med fokus på ekonomi. Tillsammans med övriga avdelningschefer driver du utveckling och förvaltning av Härryda Energi på ett affärsmässigt och effektivt sätt för att bidra till en ökad kundnöjdhet.

 

Din profil
Vi söker dig som är en erfaren ekonom och som vill bidra till att utveckla Härryda Energi.
Du har ekonomexamen på högskolenivå och vi ser gärna att du har ett tekniskt intresse. Det är meriterande om du har tidigare chefserfarenhet. B-körkort är ett krav.

Som person är du analytisk, drivande, strukturerad, kommunikativ och har lätt för att skapa nya samarbeten. Du trivs med att arbeta såväl brett operativt som strategiskt och är van att göra det som krävs.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Ansökan
Tveka inte att ringa och ställa eventuella frågor till Susanne Ernfridsson, VD Härryda Energi på 031-724 64 75, eller Micael Kry, facklig företrädare för SACO på 031-724 64 78.

Din ansökan skickas till info@harrydaenergi.se eller susanne.ernfridsson@harrydaenergi.se

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt men senast 15 april, urval sker löpande.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.