Energiskatt

Energiskatten flyttas från elhandelsfakturan till elnätsfakturan fr om 1 januari 2018. 

Flytten av energiskatt från elhandelsfakturan till elnätsfakturan kommer direkt märkas av våra kunder som bara har elnätsfaktura från oss och ännu inte har elhandelsfaktura från oss på Härryda Energi.

Våra helkunder som har både elnät och elhandel hos oss, kommer endast se en radförflyttning. Förändringen kommer första gången att synas i fakturan som kommer i mitten av februari och avser januari månad. Energiskatten plus moms motsvarar en skillnad på 41,38 öre/kWh inkl. moms.

Energiskatten beräknas på din totala elanvändning. Detta innebär exempelvis att en villa som använder c:a 15 000 kWh el per år, kommer att få en motsvarande årskostnad från elhandelsföretaget (via elhandelsfaktura) som är c:a 6 000 kr lägre per år och en årskostnad från elnätsföretaget (via elnätsfakturan) som blir c:a 6 000 kr högre per år, när energiskatten med pålägg för moms flyttas till elnätsföretaget.

Kontakta oss på 031-724 64 99, om du har frågor exemelvis om energiskatten, fakturan, mätarställning eller hur du  tecknar elhandelsavtal/elavtal och därmed få en faktura etc.

Energiskatten höjs

Energiskatten höjs till 41,38 öre/kWh inkl moms (33,1 öre/kWh exkl moms) fr om 1 januari 2018. 

För mer information om energiskatt, klicka här.

För mer information om din totala elkostnad, klicka här.

Solenergi 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.