Anvisningsavtal - anvisat elpris

Om du själv inte kontaktar något elhandelsföretag när du flyttar in så anvisar elnätsföretaget dig till en elhandlare. Härryda Energi anvisar inflyttade kunder som inte gjort något annat val till Härryda Energi Elhandel AB och du får då ett anvisningsavtal.

Kontakta oss gärna vid frågor eller för mer information, vardagar telefon 031 - 724 64 99.

Varför får du anvisningsavtal

Anvisningsavtal, som tidigare kallades tillsvidarepris, är ett avtal med fast pris som gäller tillsvidare utan någon uppsägningstid. De enda villkor som tillämpas är de allmänna avtalsvillkoren för branschen som tagits fram i överenskommelse med Konsumentverket. Som nyinflyttad får du omgående information rörande det anvisade avtalet och de priset som gäller.

Härryda Energi har leveransplikt

Upphör ditt elhandelsavtal utan att du gjort något annat val har vi så kallad leveransplikt till dig. Det betyder att vi ansvarar för att du får el. Du får ett anvisningsavtal med ett anvisat elpris.

Eftersom priset på det anvisade avtalet oftast är högre än såväl rörligt elpris som fast elpris, rekommenderar vi dig att välja något av våra andra avtal istället.

Vårt anvisade elpris är för närvarande 54,5 öre/kWh exkl. moms vilket blir 68,13 öre/kWh inkl. moms. 

Den fasta avgiften är 45 kr/mån inkl. moms (36 kr/mån exkl. moms). 

Jämförpriser (baserat på 1 år) för tre typiska förbrukningar inklusive elpris, elcertifikat, månadsavgift och moms. Jämförpriserna nedan gör det möjligt att se prisskillnaden mellan våra olika elavtals jämförpriser, se vidare "Teckna elavtal".

 Jämförspriser anvisningsavtal

 Priserna gäller fr o m 2018-01-01

 2 000 kWh  95,13 öre/kWh
 5 000 kWh  79,13 öre/kWh
 20 000 kWh  70,83 öre/kWh


Priserna gäller för Härryda Energis nätområde dvs större delen av Härryda kommun. Elnätskostnader tillkommer för samtliga priser ovan.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.